Fit, happy & mama

Het online trainingsprogramma voor de postpartum vrouw

Fit, happy & mama

6 Weken na de bevalling weer sporten?

Iedere coach die het goed voorheeft met jou zal je dat afraden en al helemaal als hij/zij hierin niet gespecialiseerd is.

Voelde jij je ook al eens totaal ongeïnformeerd, de weg kwijt, niet wetende bij wie je terecht kan voor tools en tips bij je 6 weken check-up na je bevalling? 

De meesten bedoelen het goed, maar het is echt ongelofelijk hoeveel artsen en gynaecologen groen licht geven om weer te beginnen sporten na 6 weken. 

Dit groen licht kan meer schade toebrengen dan dat het goed is als het niet juist gekaderd wordt. 

Veel vrouwen hebben nog onderliggende klachten (waar ze in vele gevallen ook niet over durven praten) zoals bekkenpijn, bekkenbodemklachten, rugpijn, diastase, prolaps, … zonder dat hier met één woord over gerept wordt.

Je mag daarna lekker zelf uitzoeken hoe je jouw herstel aanpakt. Soms heb je het geluk dat postnatale kine wordt aangeraden, hoewel de doorverwijzing vaak zelfs niet naar een specialist is. Maar ook hier is er nog heel wat werk aan de winkel. Je wilt niet weten hoeveel mama’s er bij mij terecht komen zonder eerst bekkenbodemtherapie te hebben gedaan (‘ah nee de gynaecoloog zei dat dat niet moest omdat ik met keizersnede bevallen ben’).

Herstellen van een bevalling is zoals herstellen van een blessure of een operatie. Hierin is geen verschil tussen een vaginale bevalling of een keizersnede, behalve dan hoelang je herstel duurt. Er is net zo goed als bij een blussure of operatie een plan van aanpak nodig. 

Laat dat nu net zijn wat ik voor jou helemaal heb uitgewerkt. 

STAP 1: Boek je sessies bij de bekkenbodemtherapeut vanaf 4-6 weken na je bevalling. Doe dat écht, ook al voel je niet meteen dat er iets mis is.

STAP 2: Doorloop het Fit, happy & mama programma. Dit kan je gelijktijdig opstarten met je kinesessies en loopt nadien verder door om je echt klaar te stomen om weer te beginnen sporten. Om je weer sterk en fit te voelen. Nadien kan je verder doorstromen naar de Strong Together Challenge of je eigen sport weer oppakken.

Postnataal fit

Wat is het?

Dit online programma werd speciaal ontwikkeld voor alle vrouwen met kinderen die weer een sterk en fit lichaam willen. Het programma helpt je inzicht te krijgen in wat een sterk lichaam is, hoe je jouw bekkenbodem kan beschermen en hoe je jouw core kan activeren. Dit is de basis van een sportief lichaam. Het programma bestaat uit een handleiding en een 12-weken trainingsprogramma. We starten bij de basis en bouwen zo op dat jij klaar bent om weer mee te sporten zoals je gewend bent. Door een combinatie van krachttraining en veilige hiit-workouts op het einde van het programma wordt je lichaam weer sterk en wordt je conditie opgekrikt.

Wat krijg je?

 1. Een programma en handleiding met tips en tricks over sporten na de zwangerschap. Een heleboel info over wat de zwangerschap met je lichaam heeft gedaan. We bespreken de klachten die je kan overhouden aan je zwangerschap en hoe je hiermee moet omgaan. Hoe pak je het aan als je bevallen bent met een keizersnede? Alles in het programma is wetenschappelijk onderbouwd.
 2. Toegang tot de facebookgroep ‘Fonda Supermoms’. In deze gesloten groep kan je vragen stellen, filmpjes uploaden, feedback vragen aan zowel mij, als de andere members. Het is fijn om samen met andere mama’s te kunnen praten over jullie post partum journey.
 3. Video’s van alle oefeningen en belangrijke uitleg met techniek zodat je alles juist kan uitvoeren en begrijpt.
 4. Een fitter, sterker lichaam dat veel stressbestendiger is.
 5. (optioneel) Een paperback versie van het boek.

Wat leer je in dit programma?

Hoe geraak ik ooit weer fit na de bevalling? Heb jij je dat weleens afgevraagd? Wel er is maar één weg en dat is vooruit. Maar doe dit met respect voor je lichaam en met dankbaarheid voor wat het de voorbije maanden heeft doorstaan/ gedaan voor jou en je kindje. Doe dit traag en pak het slim aan, zodat je ook in de toekomst van een gezond en sterk lichaam kan genieten.

Met dit programma leer jij op een veilige manier de basis te leggen voor een mooie sportieve toekomst.

 • Je leert alles over een correcte ademhaling, gebruik van je core en bekkenbodem en een juiste houding.
 • Je leert welke krachttraining voor jou functioneel is.
 • Je werkt op een veilige manier weer aan je conditie.
 • Je leert op een veilige, verantwoorde manier je looptrainingen weer op te bouwen.

 

Voor wie is dit programma?Mama fitness

Voor vrouwen die pas bevallen zijn en na de bekkenbodemtherapie op een veilige manier hun kracht en conditie willen opbouwen met positieve gevolgen op lange termijn.

Voor vrouwen die al een hele tijd geleden bevallen zijn, maar eigenlijk nooit voldoende aandacht aan hun revalidatie hebben besteed. De redenen kunnen heel uiteenlopend zijn:

 • Je hebt jezelf lang weggecijferd.
 • Je wist niet hoe belangrijk de revalidatie was.
 • Je voelde je meteen goed na je bevalling en bent te snel weer beginnen sporten.
 • Je hebt nooit gesport en had ook niet die intentie, maar nu voel je dat je het nodig hebt.
 • Je schaamt je om je bekkenbodemklachten en problematiek (urineverlies, stoelgangverlies, ongecontroleerd windjes laten, …). Als het deze reden is: écht ga langs bij je bekkenbodemtherapeut. Zij weten hier alles van en zien dit iedere dag. Zet je schaamte opzij, want je hoeft niet voor altijd met die problemen te blijven rondlopen.

Het kan zijn dat je hierdoor bekkenbodemklachten, rug- en of nekklachten hebt. Ga sowieso eerst langs een bekkenbodemtherapeut en ga daarna aan de slag met dit programma. Het helpt je om ook thuis gemotiveerd en consistent aan het werk te gaan en vooruitgang te boeken.

Wil je nu alvast meer weten over een veilig herstel na je zwangerschap?

DOWNLOAD gratis dit stappenplan via de knop! 

 

l’